Ραδιοφωνική εκπομπή στο European School Radio: «Μια ανάσα για το Κορδελιό»

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, ένα  πολύ «ζωντανό» σχολείο στη δυτική πλευρά της πόλης της Θεσσαλονίκης, εκδίδει κάθε χρόνο ένα δεκαεξασέλιδο έντυπο, σαν σχολική εφημερίδα, με τον τίτλο:  «Μαθητικά νέα2». Μαθητές ως  μικροί δημοσιογράφοι γράφουν σύντομα και περιεκτικά κείμενα από δραστηριότητες που αναπτύσσουν ή ιδέες που επεξεργάζονται. Την περυσινή χρονιά οι μαθητές του τμήματος Στ1 υλοποιήσανε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντικά Προβλήματα» και στο πλαίσιο αυτού του προγράμματοςοργανώσανε και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Μια ανάσα για το Κορδελιό» την οποία και κοινοποιήσανε στο περιοδικό μας.

Στις 17 Μαΐου 2019, το Στ1 τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού παρακολούθησε το τρίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio», που υλοποιείται στο ΑΤΕΙ-Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος εντάσσεται η οργάνωση και η ζωντανή παρουσίαση μιας ωριαίας ραδιοφωνικής εκπομπής με τίτλο: «Μια ανάσα για το Κορδελιό», που παρουσιάστηκε στις 11:00 το πρωί. Φέτος, στην Έκτη τάξη υλοποιήσαμε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντικά Προβλήματα». Οπότε, στην εκπομπή, τα παιδιά συζήτησαν και ανέλυσαν θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, την προστασία του και την ευθύνη που έχει ο καθένας από μας απέναντι σ’ αυτό. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα όπως: η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Θεσσαλονίκη, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η κλιματική αλλαγή και παράλληλα, δόθηκαν συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαχείριση των απορριμμάτων μας.

Την εκπομπή μας μπορείτε να ακούσετε στο: https://www.youtube.com/watch?v=ItM2K8tYtWI.

Επίσης, στο 2ο φύλλο της εφημερίδας «Μαθητικά Νέα²» του Σχολείου μας, στο: http://online.anyflip.com/xqjz/vxpg/mobile/index.html,  μπορείτε να διαβάσετε για τη ραδιοφωνική εμπειρία των παιδιών καθώς και στο:  http://anyflip.com/ivoo/snxs/ για περιβαλλοντικά θέματα που μας απασχόλησαν και δράσεις που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας.

Οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί

 Χαράλαμπος Σπινθηρόπουλος: Δάσκαλος

 Ειρήνη Κολιούση: Μουσικός