"Τα Πουλιά: της Ελλάδας, της Κύπρου & της Ευρώπης" του Lars Svensson, Εικονογράφηση: Killan Mullarney & Dan Zetterstrom

Ο οδηγός περιέχει κάθε αναγκαία πληροφορία για να αναγνωρίσουμε όλα τα είδη πουλιών που θα δούμε σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και γύρω από τη Μεσόγειο (Βόρεια  Αφρική, Μέση Ανατολή). Γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τους αναγνωρισμένους ειδικούς στα πουλιά της Ευρώπης και προσαρμόστηκε στα ελληνικά από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Για κάθε είδος πουλιού υπάρχει:

  • Κείμενο που καλύπτει μέγεθος, βιότοπο,κατανομή, παρουσία σε κάθε εποχή, περιγραφή και φωνή.
  • Χάρτες που δείχνουν που φωλιάζει, διαχειμάζει ή διέρχεται κατά τη μετανάστευση.
  • Εικόνες που αναπαριστούν τα διάφωρα φτερώματα, όπως ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και την εποχή, πλαισιωμένες με λεζάντες και δείκτες για να εντοπίσουμε γρήγορα και εύκολα τα σημαντικά χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη έκδοση είναι ευρύτατα αναθεωρημένη και διευρυμένη, περιλαμβάνει περισσότερες από 3.500 εικόνες και βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα για τα πουλιά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο συγκεκριμένος Οδηγός μαζί µε ένα ζευγάρι κιάλια και ένα σημειωματάριο είναι όσα χρειάζεται κανείς για να αναγνωρίσει όλα τα άγρια πουλιά που θα δει στην Ελλάδα, την Κύπρο και οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη και στις περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια «εγκυκλοπαίδεια πουλιών», κατάλληλη για κάθε επαγγελματία του κλάδου, φοιτητή, ορνιθοπαρατηρητή ή απλώς φυσιολάτρη!