"Η Απελευθέρωση των Ζώων" του Peter Singer, Εκδόσεις Αντιγόνη, 2010

Επιμέλεια - Μετάφραση: Σταύρος Καραγεωργάκης

 «Η Απελευθέρωση των Ζώων» είναι το βιβλίο που επηρέασε όσο κανένα άλλο το σύγχρονο κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων και το οποίο όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το 1975, προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη αποκαλύπτοντας τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα ζώα των μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων και τα πειραματόζωα. Τότε ήταν που πληροφορήθηκε το κοινό για πρώτη φορά ότι δίνουν αυξητικές ορμόνες στα ζώα οι οποίες καταλήγουν στο πιάτο των καταναλωτών, ότι οι κότες καταφεύγουν στον κανιβαλισμό λόγω του στρες του εγκλεισμού, ότι τυφλώνουν κουνέλια για να λανσάρουν στην αγορά μια καινούργια μάσκαρα, ότι ποτίζουν ελέφαντες με LSD για να δουν τις αντιδράσεις τους, και πολλές ακόμα φρικαλεότητες.

Ο συγγραφέας Πήτερ Σίνγκερ μέσα από το πλήθος των πληροφοριών που παραθέτει, καταφέρνει να μας δώσει ένα φιλοσοφικό πλαίσιο για να αντιμετωπίζουμε τα μη ανθρώπινα ζώα. Ένα νέο πλαίσιο για τις σχέσεις μας με αυτά.

«Η Απελευθέρωση των Ζώων» αποτελεί ένα διεθνές μπεστ σέλερ και έχει μεταφραστεί σε 22 γλώσσες.

Ο Πήτερ Σίνγκερ διδάσκει βιοηθική στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον των Η.Π.Α., έχει γράψει δεκάδες βιβλία, θεωρείται από τους μεγαλύτερους ηθικούς φιλοσόφους του 20ου αιώνα, ενώ παράλληλα διακρίνεται και για την ακτιβιστική του δράση.

Αντιγόνη, Θεσσαλονίκη, 2010

  Για περισσότερες πληροφορίες και οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με το βιβλίο:

facebook: http://www.facebook.com/animal.liberation.singer

ιστολόγιο: http://animal-liberation-greek.blogspot.com