Η «Περιβαλλοντική» περνάει τα Σύνορα

Συγγραφέας: 
Ενότητα: 

Το Παράρτημα Κεν. Μακεδονίας της ΠΕΕΚΠΕ, τον Απρίλιο του 2013, με μέλη και φίλους εκπαιδευτικούς της Ένωσης, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Νομό Έβρου και σε πόλεις της Αν. Θράκης (Κάραγατς και Αδριανούπολη), με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Παραρτήματος  Έβρου – Ροδόπης της ΠΕΕΚΠΕ.

Ένα τόπο γεμάτο Ιστορία και Φυσικές ομορφιές, που χάρη στη φιλοξενία και την ευαίσθητη ματιά των εκπαιδευτικών της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης - του εκεί Παραρτήματος - ανακαλύψαμε.

Όσοι ασχολούνται με τα ζητήματα του Περιβάλλοντος, γνωρίζουν καλά. πως το «Περιβάλλον» δεν έχει σύνορα. Αυτή η βαθειά γνώση, αποτελεί συνείδηση για τους  εκπαιδευτικούς του ακριτικού Έβρου, που τους έχει οδηγήσει να αναπτύξουν δραστηριότητες κοινές, με σχολεία από τις γειτονικές χώρες (Τουρκία και Βουλγαρία)

Το περιοδικό μας σε παλιότερο τεύχος (Τεύχος 43/2009), έχει αναφερθεί στη δράση που ανέπτυξε η Περιβαλλοντική Ομάδα  του 2ο Γυμνασίου Ορεστιάδας, με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Μαρία Γεωργουσίδου, με σχολεία της Αδριανούπολης.

Τη φετινή χρονιά συνεχίζοντας, συνεργάσθηκαν με σχολεία της Μεσήμβριας της Βουλγαρίας, αναζητώντας την αρχαία Μεσήμβρια. Συνεργασίες δηλαδή, με τους τόπους που ήταν κάποτε οι πατρίδες των προσφύγων προγόνων τους. Για όλη τη δράση αυτής της Ομάδας, μπορείτε να ενημερωθείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική δ/νση:

http://2gymorestenviromentalgroup.blogspot.gr/

 Tο Οδοιπορικό της Επίσκεψης του Παραρτήματος Κεν. Μακεδονίας, “ένθεν και ένθεν” του ποταμού Έβρου, μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην παρακάτω δ/νση:

http://www.youtube.com/watch?v=CQsn2Ge_LKs

 


Επίσκεψη στο ΚΠΕ Σουφλίου