Έκφραση συλλυπητηρίων για το θάνατο του Κώστα Στυλιάδη

Συγγραφέας: 
Ενότητα: 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου και άξιου συνοδοιπόρου μας Κώστα Στυλιάδη. Ο Κώστας, ο δικός μας Κώστας εξέχον μέλος της Περιβαλλοντικής εκπαιδευτικής μας οικογένειας, υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, επί πολλά χρόνια Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, στυλοβάτης του ηλεκτρονικού περιοδικού και των Συνεδρίων μας.

Από τους πρώτους εκπαιδευτικούς που εισήγαγαν τις καινοτομίες και ειδικότερα την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Σχολείο, τις υπηρέτησε με πάθος επί πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός αλλά και επί μια εξαετία ως μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου- Κορδελιού και Βερτίσκου. Αρωγός και μπροστάρης σε κάθε πόστο που υπηρέτησε, σε κάθε προσπάθεια και κάθε στιγμή για την εδραίωση και την ενδυνάμωση του θεσμού και για το άνοιγμα του σχολείου στη ζωή και τη δράση.

Πολυτάλαντος, με αγάπη για την επιστημονική, βιωματική και ολιστική προσέγγιση της γνώσης, εραστής της φύσης και της φωτογραφικής τέχνης, γενναιόδωρος, αξιοπρεπής, δημιουργικός, εθελοντής, αλληλέγγυος, ενεργός πολίτης και πάνω από όλα Άνθρωπος! Που με το χαμόγελό του δίδαξε και ενέπνευσε σε παιδιά/μαθητές και συναδέλφους ευγένεια, πανανθρώπινες αξίες και κυρίως ήθος.

Πάντα πρόθυμος, δοτικός, της προσφοράς, της αγάπης και της αλληλεγγύης... Τα δάκρυά μας, δεν θα μπορέσουν να αναπληρώσουν την απώλεια και το κενό μας.…

Από σήμερα η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην Ελλάδα και η τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης γίνεται φτωχότερη με την απουσία του. Τα φωτεινά του μάτια, θα φωτίζουν πάντα τις καρδιές όσων είχαν την τύχη να τον συναντήσουν, κάτι ιδιαίτερο να πουν και να συνεργαστούν μαζί του στο ταξίδι της ζωής! Κώστα θα μας λείψεις, αλλά θα είσαι και πάντα μαζί μας στα υπόλοιπα ταξίδια και στις δράσεις μας!!

Θερμά συλλυπητήρια, κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια και τους οικείους του.

Τον ευχαριστούμε για όλα!!!!