Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε

Συγγραφέας: 
Ενότητα: 

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα εκλογών, Συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. – 1η   & 2η συνεδρίαση του Δ.Σ. για τη διετία 2018 – 2020 (σε περίληψη)

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/φισσες

1.   Την Κυριακή 30/09/2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη έγινε η ΙΑ’ εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσής μας και ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία.

2.    Την Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11.30 μ.μ. στην Αργυρούπολη, έγινε συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος Ιωάννη Βλάχου όλων των υποψηφίων για το Δ.Σ, με θέμα: «Συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. – 1η συνεδρίαση του Δ.Σ. για τη διετία 2018-2020».

3.   Οι παρόντες/ουσες  (συμπεριλαμβανομένης της Αβραμίδου Βέρας) ομόφωνα αποφάσισαν, μετά από πρόταση του Ιωάννη Βλάχου, το Δ.Σ. της ΠΕΕΚΠΕ να συγκροτηθεί όπως παρακάτω:

ΠρόεδροςΙωάννης Βλάχος
Α΄ ΑντιπρόεδροςΒαρβάρα Πετρίδου
Β΄ ΑντιπρόεδροςΘεμιστοκλής Σμπαρούνης
Γ’ ΑντιπρόεδροςΗλίας Βρυώνης/ 1ο έτοςΒέρα Αβραμίδου / 2ο έτος
Γενική ΓραμματέαςΙωάννα Παπαϊωάννου
ΤαμίαςΚυριάκος Λεμπέσης
Μέλη Ζαχαρένια ΚεφαλογιάννηΒέρα Αβραμίδου (για το Α΄Έτος)Ηλίας Βρυώνης (για το Β΄Έτος)
Αναπληρωματικό ΜέλοςΠαναγιώτα Πλέσσα

4.   Στη συζήτηση που ακολούθησε ασχολήθηκαν με θέματα λειτουργίας και οργάνωσης της Ένωσης, με την αναγκαιότητα και τον προγραμματισμού του επόμενου Συνεδρίου της Ένωσης και αποφασίστηκε ως πρώτη και  άμεση ενέργεια του νέου Δ.Σ  τη συνάντηση του Δ.Σ της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. με συνεργάτες του Υπουργού Παιδείας. Η συνάντηση θα αφορά θέματα της αναμενόμενης προκήρυξης των Κ.Ε.Α. και της λειτουργίας τους (Δείτε τις σχετικές προτάσεις της ΠΕΕΚΠΕ προς το Υπουργείο παιδείας, παρακάτω)

5.   Τέλος η επόμενη συνεδρίαση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί, στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τα Παραρτήματα της Β. Ελλάδας και τη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού.

Η πραγματοποίηση αυτής της 2ης  Συνάντησης έγινε στης 19 Γενάρη του 2019 στη Θεσσαλονίκη και ακολούθησε  Ημερίδα που οργανώθηκε από το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας στις 20/1/19, με θέμα: «Από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην Εκπαίδευση για την Αειφορία», εν όψει των αλλαγών που προσδιορίζει  ο νέος  νόμος 4547/18, και ακολούθησε γόνιμος διάλογος για τις εξελίξεις και τις νέες δομές στην εκπαίδευση (παρακάτω η ανακοίνωση της Ημερίδας)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Η Γενική Γραμματέας                                             Ο Πρόεδρος

          Ιωάννα Παπαϊωάννου                                              Ιωάννης Βλάχος