Συνάντηση μελών του Δ.Σ. της «Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.)» στο Υ.ΠΑΙ.Θ. για θεσμικά ζητήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Συγγραφέας: 
Ενότητα: 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΘΕΜΑ: Συνάντηση μελών του Δ.Σ. της «Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.)» στο Υ.ΠΑΙ.Θ. για θεσμικά ζητήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία κ. Μόνικα Καραμαλάκου-Λάππα και τον Σύμβουλο/Συνεργάτη της Υπουργού κ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου.

Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε θετικό και συνεργατικό κλίμα συνέχισης του διαλόγου, με ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών αναφορικά με τις αναγκαίες τροποποιήσεις του Ν. 4823/21, η επίλυση των οποίων θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/ Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε., κατά την πολύωρη συνάντηση, ενημέρωσαν και παρουσίασαν διεξοδικά όλα τα θεσμικά αιτήματα-θέματα όπως αυτά έχουν ανακύψει μετά την ψήφιση του Νόμου και έχουν κατατεθεί με αντίστοιχα υπομνήματα της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

Εκ μέρους των συνομιλητών μας, υπήρξε κατανόηση και θετική διάθεση για τα αιτήματά μας καθώς και για συνέχιση του διαλόγου με την Ένωσή μας. Σχετική επιφύλαξη υπήρξε για όσα αιτήματα σχετίζονται με κόστος και εμπλοκή άλλων συναρμόδιων Υπουργείων.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. θα συνεχίσει, όπως μέχρι τώρα, τις προσπάθειες μέσω ανοιχτής επικοινωνίας και συνεχών παρεμβάσεων στο Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη θετική έκβαση του συνόλου των παραπάνω ζητημάτων.

Αθήνα, 29/12/2021

Με εκτίμηση